در این مقاله قصد داریم تا شما را با طرز کار پمپ هیدرولیک خودرو آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
پمپ هیدرولیک (به انگلیسی: Hydraulic pump) وسیلهای است که در یک سامانه هیدرولیک دبی ایجاد میکند. پمپها یکی از دو بخش اصلی محرک اولیه سامانههای هیدرولیک هستند (بخش دیگر الکتروموتور یا موتور احتراقی است که توان ورودی پمپ را تأمین میکند). توان ورودی پمپ از یک موتور تأمین میشود و توان هیدرولیکی را به عنوان خروجی تحویل میدهد. در هیدرولیک صنعتی، پمپ سیال هیدرولیک تحت فشار را جاری میکند. نوع آبی پمپهای هیدرولیک، با استفاده از انرژی جنبشی آب در جریان، به آن نیرو وارد کرده و آب را به سطح بالاتری انتقال میدهد. در هر سیستمی قسمتی وجود دارد که قلب سیستم نام گرفته است که بدون وجود آن، سیستم از کار می افتد. در یک مدار هیدرولیکی این پمپ است که اگر از کار بیفتد سایر اجزای سیستم هم قادر به ادامه فعالیت نمی باشند. پمپ هیدرولیک قلب تپنده هر سیستم هیدرولیکی است. پمپ ابزاری برای تبدیل توان الکتریکی و یا مکانیکی به هیدرولیکی می باشد. یکی از خطاهای رایج بین مصرف کنندگان ادعای تولید فشار توسط پمپ های هیدرولیک بوده است. نکته مهم اینست که پمپ فقط و فقط جریان روغن تولید میکند و نمیتواند در سیستم فشار تولید کند. در واقع میتواند تحت فشار ایجاد شده از طرف بار مقاوم به تولید دبی تقریبا بدون کاهش ادامه دهد.
پمپ های چرخ دنده ای خارجی
پمپ های چرخ دنده ای داخلی – این پمپ ها به صورت یک مرحله ای و چند مرحله ای وجود دارد
پمپ های پره ای
روتاری پمپ ها
پمپ هیدرولیک پیستونی محوری
پمپ هیدرولیکی شعاعی- این پمپ ها با جابجایی ثابت یا جابجایی متغیر وجود دارند
همانطرو که گفته شد پمپ هیدرولیک یک منبع قدرتمند نیروی مکانیکی است که انرژی مکانیکی را به انرژی هیدرولیکی ( نیروی هیدرو استاتیک مانند جریان و فشار) تبدیل می کند. جریان هیدرولیکی در خروجی پمپ با قدرت کافی برای غلبه بر فشار زیاد در این قسمت ایجاد می شود. هنگامی که یک پمپ هیدرولیکی عمل می کند، شرایط خلا در قسمت ورودی پمپ ایجاد می شود. این خلا می تواند مایع را به داخل مخزن پمپاژ کند که در اثر یک عمل مکانیکی، سیال داخل مخزن به سمت خروجی حرکت می کند. پمپ هیدرولیک قلب تپنده هر سیستم هیدرولیکی است. پمپ هیدرولیکی ابزاری برای تبدیل توان الکتریکی و یا مکانیکی به هیدرولیکی می باشد. یکی از خطاهای رایج بین مصرف کنندگان ادعای تولید فشار توسط پمپ های هیدرولیک بوده است. نکته مهم این است که پمپ فقط و فقط جریان روغن تولید میکند و نمی تواند در سیستم فشار تولید کند. در واقع میتواند تحت فشار ایجاد شده از طرف بار مقاوم به تولید دبی تقریبا بدون کاهش ادامه دهد. پمپهای هیدرولیک انواع مختلفی دارد که می توان پمپ دنده ای، پمپ پیستونی و پمپ تیغه ای را به عنوان مثال نام برد. این تقسیم بندی بر مبنای میزان دبی خروجی و حداکثر فشار کاری پمپ صورت پذیرفته است. شایعترین مورد استفاده از پمپ در سیستم هیدرولیک، پمپ دنده ای میباشد. چرا که محدوده وسیعی از دبی مورد نیاز را پوشش میدهد. فشار کاری قابل قبولی در اکثر طراحیها دارد. در مقایسه بهای پرداختی، قیمت پمپ دنده ای گزینه مناسب سازندگان یونیت هیدرولیک می باشد. شکل زیر نحوه عملکرد پمپ هیدرولیک پیستونی ساده را نشان می دهد، که در آن سیال در نیجه دو عامل ،خلا حاصل از حرکت پیستون به سمت چپ و فشار اتمسفر سطح مخزن ، از طریق سوپاپ 1 به پمپ وارد و در اثر حرکت پیستون به سمت راست ، از طریق سوپاپ 2 به سیستم رانده می شود.
برای اطلاع از قیمت روز انواع پمپ هیدرولیک با مراجعه به فروشگاه اینترنتی ایران رنو (https://iranrenault.com)و استفاده از سامانه مشاوره آنلاین و یا با برقراری تماس با شماره های موجود در سایت، میتوانید خرید پمپ هیدرولیک ال 90 و دیگر محصولات مورد نیاز خود را به سادگی انجام دهید.
درباره این سایت